0

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Değişikliklerle Başlıyor

Share

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin birçok yeni düzenlemeye imza attı. Yeni eğitim yılı için yayımlanan çalışma takvimine göre, eğitim-öğretim sezonu 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.

Kıyafet Konusunda Güncellemeler İkinci Planda

Öğrenci kıyafetleri konusunda, bu yıl okul müdürlüklerinin onayladığı kıyafetler tercih edilecek ve velilerin ekonomik yükü artmaması için, mutlak bir ihtiyaç olmadıkça bu konuda değişiklik yapılmasından kaçınılacak. Bu şekilde velilerin üzerine binen maddi yük hafifletilecek.

Okula Cep Telefonu Getirmeye Kısıtlama

Öğrencilerin okulda, derslerini engelleyecek şekillerde cep telefonları kullanmalarını önlemek amacıyla; bu cihazların kullanımına sınırlamalar getirilecek. Okul idaresinin gerekli görmediği durumlarda öğrenciler okula cep telefonu getiremeyecek. Diğer yandan öğrencilerin evde internette fazla zaman geçirmelerini engellemek adına öğretmenlerimiz, verdikleri ödev ve görevleri sosyal platformlar üzerinden öğrencilerle paylaşmayacak. Bu sayede pandemi döneminden çocuklarda kalan internet kullanma bağımlılığını azaltmaya çalışılacak.

Deprem Bölgesine Normalleşmeye Dönük Düzenlemeler

Afet bölgelerinde öğrenme kayıplarını telafi etmek amacıyla özel bir program, 11 Eylül-6 Ekim 2023 tarihleri arasında uygulanacak. Bu program, afetzedelerin eğitimlerini kesintisiz bir şekilde sürdürebilmelerine yardımcı olacak. Ayrıca bölgede görev yapan öğretmenlerin konaklama sorunları çözüme kavuşturulacak ve bu bölgelerde görev yapan öğretmen ve diğer personellerin okullara ulaşımı, taşıma yöntemleriyle sağlanacak.

Depremzede öğrencilerin diğer illerdeki okullara yerleştirilmeleri ve bu sürecin yönetilmesi devam edecek. Bu sayede, afet bölgelerindeki öğrencilerin eğitimleri geri kalmayacak ve kesintisiz eğitim almaları sağlanacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için sınıf mevcutlarına bakılmaksızın eğitime erişim sağlanacak. Bu sayede özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun eğitim almaları desteklenecek.

Velilerin Okula Girişi Kontrollü Olacak

Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmeleri daha organize ve nitelikli hale getirilecek. Ziyaretler için belirli bir zaman çizelgesi oluşturularak eğitim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde planlamalar yapılacak.

Kültürel Değerlerimiz Yerinde İncelenecek

Öğrencilerin şehirlerini ve kültürel miraslarını daha iyi tanımalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler planlanacak. Bu etkinlikler kapsamında müzeler, tarihi eserler, bilim merkezleri ve benzeri kültürel mekanlar ziyaret edilerek öğrencilerin bu miraslar hakkında görerek, yaşayarak bilgi edinecek.

Sağlıklı Yaşamak İçin Aktiviteler

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için fiziksel aktiviteler teşvik edilecek ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilecek. Özellikle “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı” kapsamında çalışmalar yürütülecek.

Sınıfta Kalma Geri Geldi

Sınıf tekrarı, devamsızlık sorunları ve açık liseye geçişlerle ilgili yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek. Bu değişiklikler, öğrencilerin eğitim süreçlerini daha etkili bir şekilde planlamalarına yardımcı olacak. Devamsızlık yapan öğrencilere af getirilmeyecek. Açık liselere geçiş için kriterler zorlaştırılacak.